Friday, 20 January 2012

Mustika kaste

Vaja läheb:
150-200 grammi valget suhkurt
8 grammi maisijahu või maisitärklist
näpuotsatäis jahvatatud kaneeli
näpuotsatäis soola
160 ml vett
3 tassi värskeid või külmutatud mustikaid
1/8 tl vanilli ekstrakti
1 sidruni koor
1-2 spl sidrunimahla

Kuidas teha:
Pane suhkur,maisitärklis(jahu),kaneel,sool ja vesi keskmise suurusega kastrulisse ja sega kuni segu muutub ühtlaseks.  Sega sisse mustikad ja aseta kastrul keskmise kuumuse peale. Keeda kastet kuni see pakseneb ja muutub selgeks (mõned mustikad lähevad lõhki aga teised jääbad terveks.) Maitse et teada saada kas on suhkurt juurde vaja, lisa juurde vett kui tahad vedelamat kastet.
Sega sisse vanilli ekstrakt, kui sa seda kasutad.  Lisa sidrunikoor ja -mahl. Maitse ja vaata kas sidrunimahla on juure vaja.
Lase jahtuda pane kile peale ja aseta külmkappi.





No comments:

Post a Comment